söndag den 18 mars

söndag den 18 mars

söndag den 18 mars

Publicerad 14 Dec 2017

Alliansen större än de rödgröna

Alliansen är betydligt större än de rödgröna visar Aftonbladet/Inizios mätning. Skillnaden mellan blocken har inte varit större denna mandatperiod.  – Jag tycker att vi visar att Alliansen är tillbaka på banan igen, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Idag presenterade Aftonbladet/Inizio sin opinionsmätning där Alliansen har ett stort försprång framför de rödgröna. Totalt uppgår Alliansens väljarstöd i mätningen till 42,5 procent. Det innebär att Alliansen sammantaget leder över de rödgröna med 5,2 procentenheter.

Ulf Kristersson brukar som regel inte kommentera opinionsundersökningar, men säger att Alliansen har en tydlig vilja och handlingsplan framåt och att han tror att det är något väljarna märker av.

-Jag brukar inte kommentera alla bra mätningar för jag vet att det även kommer sämre mätningar. Men det är klart att det är roligare när det går upp än när det går ner. Jag tycker att Alliansen just nu visar att vi är tillbaka på banan igen, vi har ett gott samarbete och bra samtalsklimat. Vi vill saker framåt gemensamt, det tror jag också väljarna märker, säger Ulf Kristersson till Aftonbladet.