söndag den 18 mars

söndag den 18 mars

söndag den 18 mars

Publicerad 21 Feb 2018

Grattis, Tomas Tobé

Moderaternas rättspolitiske talesperson, Tomas Tobé, fyllde 40 år den 16:e februari. Sydsvenskan träffade honom och pratade om hans politiska gärning och synen på sitt uppdrag.

Tomas Tobé har länge varit engagerad i Moderaterna. I sin ungdom var han engagerad i Moderata ungdomsförbundet, där han bland annat var distriktsordförande i Moderata ungdomsförbundet Gävleborg. Han har sedan dess haft flera centrala positioner inom Moderaterna, bland annat som partisekreterare, utbildningspolitisk talesperson och näringspolitisk talesperson.

– Det roligaste som riksdagsledamot är att träffa så många intressanta människor som kan förmedla nya perspektiv och insikter. Efter elva år i riksdagen känner jag att jag har hittat hem i justitieutskottet. Det har blivit tydligare för mig hur viktig trygghet är i vårt samhälle. Jag har ett starkt engagemang för att brottsoffer ska få upprättelse. Jag har landat även privat, säger Tomas Tobé till Sydsvenskan.

Under åren har Tomas Tobé mottagit flera utmärkelser för sitt riksdagsarbete. Exempelvis utsågs han riksdagsåret 2007-2008 till året företagsvänligaste riksdagsledamot och vid Gaygalan 2008 utsågs han till årets homo.

– Jag vill bidra till förbättringar i samhället och gillar förändringar. Jag är rätt otålig som person, inte bara i politiken. Ibland är det klokt med djupa andetag. Genom barnuppfostran har jag även lärt mig att räkna till tio. Det kan också vara bra att sova på saken och inte ta beslut i affekt, säger Tomas Tobé till Sydsvenskan.

Medborgaren.se önskar Tomas Tobé grattis i efterskott.