söndag den 25 februari

söndag den 25 februari

söndag den 25 februari

Publicerad 10 Feb 2018

Hallå där, Hanna Westrin

Vinter-OS i Sydkorea har precis dragit igång. Medborgaren tog en pratstund med Hanna Westrin, sociala medieredaktör på Moderaterna, som tävlade för Sverige i simning i OS i Peking 2008 om hennes erfarenheter av ett olympiskt spel.

–  Idrottarna är extremt laddade och förväntansfulla. OS är, till skillnad från andra mästerskap, något som endast sker vart fjärde år och därför har de under lång tid förberett sig både fysiskt och psykiskt för vad som väntar, säger Hanna Westrin

Hanna blickar tillbaka på sitt eget OS-deltagande och pekar särskilt ut OS-invigningen som något hon sent kommer glömma

– Det var en obeskrivligt mäktig känsla att delta i den mest påkostade invigningen i historien inför 90 000 åskådare och miljoner tittare. Jag får nypa mig i armen för att förstå att jag faktiskt har upplevt det.

Erfarenheterna från simningen och OS har Hanna tagit med sig in i politiken.

– Som simmare tänker man i fyra års cykler och jobbar hela tiden mot att göra bra ifrån sig på OS som sker vart fjärde år. Så är även fallet i politiken där det är val var fjärde år. Då jobbade jag för att prestera i OS, nu jobbar jag för valvinst, säger Hanna.

 

Hanna Westrin är redaktör för sociala medier hos Moderaterna och har en lång karriär som simmare bakom sig. Hon har deltagit i både EM och SM och när hon var 16 år tävlade hon för Sverige i OS i Peking.