söndag den 25 februari

söndag den 25 februari

söndag den 25 februari

Publicerad 03 Feb 2018

M-styrda Huddinge utsedd till årets tillväxtkommun

Moderatstyrda Huddinge Kommun har utsetts till årets tillväxtkommun på Fastighetsgalan. Detta är ett resultat av den intensiva utvecklingen Flemingsberg, Kungens Kurva och centrala Huddinge, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Huddinge Kommun som styrs av Alliansen tillsammans med två lokala partier har utsetts till årets tillväxtkommun på Fastighetsgalan.

– Det är såklart kul och hedrande att Huddinge får ta emot den här utmärkelsen. Det visar att Huddinges starka tillväxtkraft och stora tillväxtambitioner märks långt utanför kommunens gränser, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, Huddinge kommun.

Kommunen fick priset därför att den jobbat hårt med att locka till sig byggprojekt, både bostads- och kommersiella projekt, samt i övrigt varit framgångsrik i sin tillväxt.

Det handlar bland annat om 20 000 nya bostäder planeras i Huddinge kommun fram till 2030. Den starkaste tillväxten sker i områdena Flemingsberg, Kungens Kurva och centrala Huddinge. I Flemingsberg byggs kontor och lokaler för cirka 20 000 nya arbetsplatser.

En annan central motivering till utmärkelsen är utvecklingen av Kungens Kurva från Skandinaviens största handelsplats till att bli en stadsdel med 4000 bostäder.