söndag den 25 februari

söndag den 25 februari

söndag den 25 februari

Publicerad 01 Jan 2018

Öppna Moderater kan summera ett fint 2017

I samband med jul och nyår och det är tid att se bakåt och framåt. Dels finns det en ny optimism kring Moderaterna och en nyfikenhet på vår politik som även vi märker och som ger positiva vibbar inför det kommande valåret. Dels kan vi sammanfatta ett 2017 som ett framgångsrikt verksamhetsår för oss i Öppna Moderater.

Om vi ser på oss själva kan vi konstatera att förbundet fortsatt växa medlemsmässigt till ny rekordnivå och att vi har verksamhet i elva distrikt. Vi har haft medial synlighet runt 300 gånger under året. Vi har ansvarat för genomförandet av vår närvaro med kampanjer och andra aktiviteter under den mest omfattande Pride-säsongen hittills. Vi har kampanjat på 43 Pride-festivaler från Trelleborg till Kalix. Från Katrineholm första veckan i maj till Piteå första helgen i december.

Vi känner även att vi lyft fram våra politiska positioner än mer vad gäller hbtq-frågor i Moderaterna bland annat genom besluten på partistämman om en tuffare kamp mot hedersrelaterad brottslighet, kraftfullare anti-mobbing-arbete i skolan och en strategi för fler adoptioner inom Sverige. Viktiga frågor som vi länge drivit och som passar väl in för oss som viktiga valfrågor när vi möter väljare över hela Sverige under den kommande Pride-säsongen 2018.

Vi kan nu blicka framåt med optimism på valåret. Vi ska ta fram en valplattform och är redan i gång med vår strategi för hur vi ska bidra till valseger 2018 och locka många hbtq-väljare. Vi ser framför oss en intensiv och lång valrörelse som för vår del börjar redan med den första Pride- festivalen till våren och har EuroPride i Stockholm och Göteborg som självklara höjdpunkter där vi tillsammans – alla delar av Moderaterna – kan kick-starta den mest intensiva valrörelsefasen.

Vill du stötta vår verksamhet och underlätta vårt kampanjarbete är du välkommen som medlem. Ge dig själv en julklapp inför valåret! Medlemsavgiften är 50 kronor och du kan Swisha till 123 229 99 31 (ange personnummer) eller gå in på denna länk och bli medlem.

Fredrik Saweståhl

Förbundsordförande

/ Foto: Jenny Puronne /