söndag den 25 februari

söndag den 25 februari

söndag den 25 februari

Publicerad 02 Jan 2018

Wallmark: Remarkabelt uttalande av Wallström

I en intervju med SVT Nyheter varnade Margot Wallström NATO för att säga saker som upplevs som ett hot mot Sverige. Moderaternas försvarspolitiska talesperson, Hans Wallmark, är starkt kritisk mot uttalandet.

Wallströms gjorde uttalandet med anledning av att USA:s nato-ambassadör Kai Kay Bailey Hutchison sagt att en svensk underskrift av en FN-konvention om kärnvapenförbud skulle skapa problem i relationen mellan Sverige och Nato.

– Det är inget annat än remarkabelt. Istället för att varna en för Sverige mycket viktig partner, borde hon inse behovet av ett fördjupat samarbete och att bygga förtroende och tillit, säger Hans Wallmark till SVT Nyheter

Hans Wallmark har tidigare påpekat att ett svenskt undertecknande av konventionen skulle kunna stänga dörren för såväl nuvarande försvars- och materialsamarbeten. Wallmark konstaterar även att Wallströms uttalande står i strid med Peter Hultqvists uttalanden om vikten av fördjupade försvarssamarbeten.

– Regeringen måste agera på samma ackord i dessa frågor. Annars falnar vårt förtroende internationellt, säger han till SVT Nyheter.