måndag den 9 december

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

måndag den 9 december

måndag den 9 december

Publicerad 11 Dec 2018

Borgerlig politik drivs bäst av en borgerlig regering

Centerpartiet har meddelat att de kommer rösta nej till Stefan Löfven vid en eventuell omröstning i riksdagen. Socialdemokraterna kunde inte möta Centerpartiets krav på liberala reformer. Beskedet är viktig och positivt, menar Ulf Kristersson.

Socialdemokraterna har inte viljan och förmågan att möta de krav på reformer som Centerpartiet har ställt. Det är ett viktigt besked och visar att borgerlig politik bäst drivs av en borgerlig regering, konstaterar Ulf Kristersson i ett Facebookinlägg.

Ulf Kristersson skriver vidare i sitt inlägg att Centerpartiet, på allvar, lyft in sakpolitiken i regeringsbildningen. Något som Ulf Kristersson tycker har varit värdefullt för processen och tydligt stakat ut inriktningen för de politiska reformer Sverige behöver.

Bollen ligger nu hos talmannen. Moderaterna har under hela processen varit villiga att ta ansvar för Sverige och lägga fram den sakpolitik som behövs, skriver Ulf Kristersson på Facebook.  Moderaternas förslag ligger fortfarande på bordet och Ulf Kristersson är fortsatt beredd att diskutera möjliga vägar framåt.