tisdag den 22 oktober

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

tisdag den 22 oktober

tisdag den 22 oktober

Publicerad 05 Feb 2019

Conservatives besökte Moderaterna med anledning av Brexit

Den 17 januari besökte en delegation från Conservative Party Stockholm för att träffa Moderaterna. Syftet med besöket var att stärka relationerna mellan Moderaterna och Conservatives med anledning av kommande Brexit. Medborgaren träffade Moderaternas vice partisekreterare, Anders Edholm, för att prata om besöket.

Delegationen leddes av Alec Shelbrooke, parlamentsledamot i Storbritannien tillika vice partiordförande med ansvar för internationella frågor. Delegationen hade två möten med Moderaterna under sitt besök i Sverige. Det första mötet ägde rum i riksdagen där de träffade Moderaternas gruppledare, Tobias Billström, Moderaternas utrikespolitiska talesperson, Hans Wallmark och Moderaternas gruppledare i EU-nämnden, Karin Enström.

Det sista mötet ägde rum på Moderaternas partikansli på Blasieholmen. Där träffade delegationen Anders Edholm, vice partisekreterare, Per Rosencrantz, strategichef och ledningen för Jarl Hjalmarson Stiftelsen.

Under mötena i Stockholm underströk Alec Shelbrooke hur viktigt det är för dem att behålla kontakten med deras europeiska systerpartier och framförde en särskild hälsning från Theresa May, till Moderaterna, om den särskilda vikten av att bibehålla de goda relationerna mellan Moderaterna och Conservatives.

”Vi hade ett mycket intressant och givande möte bland annat om brexitprocessen och hur det politiska landskapet i EU kommer att förändras vid Storbritanniens utträde ur unionen. Vi ser ett stort värde i att utveckla och fördjupa vårt samarbete med Conservatives, inte minst i skenet av Brexit”, säger Anders Edholm.