torsdag den 18 juli

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

torsdag den 18 juli

torsdag den 18 juli

Publicerad 05 Apr 2019

Rapport: Lokal jobbpolitik i en ny tid

Reformrapporten ”Lokal jobbpolitik i en ny tid” beskriver en rad viktiga reformer som behöver genomföras runt om i Sveriges kommuner för att minska utanförskapet, sänka bidragskostnaderna och öka sysselsättningen. Rapporten är skriven av Oliver Rosengren, kommunalråd i Växjö, och Lars Rådén, kommunalråd i Solna.

Bidragskostnaderna i kommunerna förväntades öka redan innan januariöverenskommelsens villkorslösa löfte om ökad invandring. Att Arbetsförmedlingen ska reformeras i grunden är en omställning som skulle påbörjats för många år sedan, men som nu genomförs med en hast som väcker oro i många kommuner. För att rusta inför en ny nationell arbetsmarknadspolitik och den kärva tid som ligger framför krävs lokala reformer.

Rapporten kan du läsa här:

Om rapportförfattarna

Oliver Rosengren, kommunalråd, och nämndordförande för Moderaterna i Växjö sedan 2014, med ansvar för socialtjänst, flyktingmottagande och integration, arbetsmarknad och vuxenutbildning samt digitalisering.

Lars Rådén, kommunalråd och nämndordförande för Moderaterna i Solna sedan 2012, med ansvar för arbetsmarknad, integration och näringslivsfrågor.

Till förra Sverigemötet släppte rapportförfattarna en längre handbok om lokal arbetslinje och nödvändiga nationella reformer, med kommunalråden Josefin Malmqvist (Sundbyberg) och Anna Jähnke (Helsingborg), samt riksdagsledamoten Niklas Wykman.