tisdag den 22 oktober

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

tisdag den 22 oktober

tisdag den 22 oktober

Publicerad 22 Nov 2018

Lyckad seniordag i riksdagen

I går arrangerades Moderata Seniorers årliga seniordag i riksdagen. Närmare 170 seniorer från hela landet samlades i riksdagens andrakammarssal för att samtala om politik och lyssna till talare som Ulf Kristersson och Tove Lifvendahl.

Moderata Seniorer företräder Moderaternas medlemmar som är över 65 år. Seniorerna utgör en betydande del av de svenska väljarna. I valet 2018 var nästan en tredjedel av väljarna seniorer.  Medlemmarna i Moderata seniorer vill aktivt bidra till samhällsutvecklingen genom sina erfarenheter, och det förutsätter att de får möjlighet att träffas.

I går var ett sådant tillfälle. Då gick den årliga seniordagen av stapeln i riksdagen och det var många engagerade seniorer som samlades för att lyssna till föredragshållare och prata politik. Första talare var Lars Gahnberg, professor i odontologi, pratade om att den gamla ålderstrappan med en topp vid 50 år behöver ritas om, då toppen fortsätter upp till 60-70 års ålder.

Sedan fortsatte dagen med flera intressanta talare. Elisabeth Svantesson berättade om den komplicerade parlamentariska situationen i riksdagen och om budgetarbetet. Mats Green föredrog arbetet i valanalysgruppen och uppmanade seniorerna att inkomma med inspel till gruppen. Tofe Lifvendahl delade med sig av sina analyser av det politiska läget och Maria Malmer Stenergard berättade om Moderaternas miljöpolitik. Dagen avslutades med ett tal av partiordförande, Ulf Kristersson.

”Från Arvidsjaur till Malmö hade 180 seniorer rest till Stockholm för att njuta av excellenta föreläsare och trevlig gemenskap. Och ingen blev besviken”, säger Margareta Pålsson, ordförande för Moderata seniorer, när hon får frågan om hur hon skulle summera dagen.