onsdag den 20 mars

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

onsdag den 20 mars

Publicerad 16 Apr 2018

Moderaterna kommer alltid ställa välfärden framför bidrag

I dag presenterade regeringen vårbudgetpropositionen. Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson, Elisabeth Svantesson, menar att budgeten är ett uttryck för regeringens oförmåga att fatta tuffa beslut. Regeringen har misslyckats att leverera på det de tycker är sin paradgren – välfärden.

Regeringen har fört en allt för riskfylld ekonomisk politik, menar Elisabeth Svantesson. De säger att de investerar, när de egentligen spenderar. I ett läge där Sverige behöver viktiga strukturreformer, väljer regeringen istället att höja bidragen.

”Med dessa prioriteringar är det knappast förvånande att regeringen inte lyckats komma till rätta med problemen. Nu försöker man lösa situationen genom att ställa ut nya löften, det är inte trovärdigt”, säger Elisabeth Svantesson.

Trots att skatterna har höjts med 60 miljarder, så har välfärdens kärnuppgifter åsidosatts. Polistätheten är den lägsta på tio år, vårdköerna har fördubblats och integrationsproblemen växer.

Bokslutet för regeringens fyra år är att över 100 miljarder har gått till ökade statliga utgifter. Bara 3 procent av detta har gått till polisen och rättsväsendet. Detta sker samtidigt som befolkningen ökar och brottsligheten likaså.

Elisabeth Svantesson är tydlig med att Sverige nu behöver en annan politik som kombinerar ett ansvarstagande för ekonomin med arbetslinjen och reformer som tar oss ur de problem vi har nu och långsiktigt rustar oss så att nästa generation kan få det bättre.