måndag den 9 december

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

måndag den 9 december

måndag den 9 december

Publicerad 01 Feb 2019

Podcast: Billström – vad gör du som gruppledare?

I dag publicerades ett nytt avsnitt av Medborgarens podcast. Tobias Billström intervjuas om sitt uppdrag som gruppledare för Moderaterna i riksdagen. Avsnittet handlar om hur riksdagsgruppen arbetar i praktiken, hot och våld mot politiker samt om hur Moderaterna ska agera opposition mot vänsterregeringen. 

Medias rapportering om regeringsbildningsprocessen, har på många sätt varit folkbildande om hur riksdagen och demokratin fungerar i praktiken. Men det är få som känner till hur Moderaternas riksdagsledamöter och tjänstemän arbetar rent konkret. Hur fungerar samspelet mellan partiledning, talespersoner och riksdagsgrupp? Hur mycket ledare kan en gruppledare över en riksdagsgrupp egentligen vara, då riksdagsledamöter inte har någon chef? Det är några frågor som rätas ut i Medborgarens podcast som gästas av Tobias Billström, gruppledare för Moderaterna i riksdagen.

Lyssna på avsnittet på iTunes. Eller på Podomatic nedan.

 

Om podcasten:

Podcasten kommer att publiceras varje vecka på Medborgaren.se. Syftet med podcasten är att erbjuda ett format för längre samtal om Moderaternas politik – vilket sällan ryms i de traditionella medierna. Programledare är Erik Blom, kommunikatör på Moderaternas riksorganisation, och ansvarig utgivare är Anders Edholm, vice partisekreterare.

Podden hittar du på iTunes.

Du kan även lyssna via Podomatic, samt Spotify.