tisdag den 22 oktober

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

tisdag den 22 oktober

tisdag den 22 oktober

Publicerad 25 Jan 2019

Podcast: Krafttag mot skuggsamhället

Johan Forssell intervjuas i Medborgarens podcast om det skuggsamhälle håller på att etablera sig i Sverige. Ett skuggsamhälle bestående av människor som fått avslag på sin asylansökan men som ändå stannar i Sverige. Moderaterna vill ta krafttag mot detta system – som både undergräver den reglerade invandringen – och är djupt inhumant för den enskilde. 

Vi vet inte hur många personer som befinner sig illegalt i Sverige. Olika uppgifter pekar på mellan 50 000 – 100 000 personer. Johan Forssell intervjuas i Medborgarens podcast om problemen med det framväxande skuggsamhället, som exempelvis är att människor tvingas arbeta svart, försörja sig via kriminalitet eller hamnar i ett tugnt drogmissbruk. Samtidigt ger politiken dubbla signaler till de personer som befinner sig illegalt i Sverige – med ena handen säger vi att de som fått avslag på sin asylansökan ska lämna landet – och med andra handen så ger vissa kommuner långvariga bidrag till personer som uppehåller sig olovligen i landet.

Lyssna på avsnittet på iTunes. Eller på Podomatic nedan.

Om podcasten:

Podcasten kommer att publiceras varje vecka på Medborgaren.se. Syftet med podcasten är att erbjuda ett format för längre samtal om Moderaternas politik – vilket sällan ryms i de traditionella medierna. Programledare är Erik Blom, kommunikatör på Moderaternas riksorganisation, och ansvarig utgivare är Anders Edholm, vice partisekreterare.

Podden hittar du på iTunes.

Du kan även lyssna via Podomatic, samt Spotify.