måndag den 9 december

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

måndag den 9 december

måndag den 9 december

Publicerad 28 Mar 2019

Podcast: Moderaternas eftervalsanalys

Mats Green var ordförande för Moderaternas eftervalsanalysgrupp. I veckans avsnitt av Medborgarens podcast pratar han om politiska händelser som påverkat valresultatet, bland annat Decemberöverenskommelsen och flyktingkrisen. Men också om hur Moderaterna konkret kan förbättra både politik och organisation framöver.

Lyssna på iTunes här

Decemberöverenskommelsen, flykingkrisen och Centerpartiets besked om gymnasielagen. Det är tre händelser, av sju, som Mats Green och eftervalsanalysgruppen menar haft stor betydelse för valresultatet. Det berättar han mer om i Medborgarens podcast.

Mats Green pratar även om vad eftervalsanalysens tre slutsatser innebär rent konkret. Det handlar om att Moderaterna ska värna sitt liberalkonservativa idéarv, stärka partiets organisation och bli ett parti att lita på.

Om podcasten:

Podcasten publiceras Medborgaren.se. Syftet med podcasten är att erbjuda ett format för längre samtal om Moderaternas politik – vilket sällan ryms i de traditionella medierna. Programledare är Erik Blom, kommunikatör på Moderaternas riksorganisation, och ansvarig utgivare är Per Rosencrantz, strategichef.

Podden hittar du på iTunes.

Du kan även lyssna via Podomatic, samt Spotify.