måndag den 9 december

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

måndag den 9 december

måndag den 9 december

Publicerad 23 Mar 2018

S och MP:s dråpslag mot dieselbilar

I dag står det klart att regeringspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, går fram med skarpa förslag om att förbjuda 1,3 miljoner dieselbilar genom att snabbt införa miljözoner. Hundratusentals svenskar har köpt miljöklassade dieselbilar. Nu kan de tappa sitt andrahandsvärde, om socialdemokraternas förslag går igenom. Transportstyrelsen räknar med att kostnaden per drabbat hushåll kan bli över 100 000 kr.

Moderaternas trafikpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz riktar skarp kritik mot regeringen och förslagets utformning:

”Det är uppenbart att regeringen stressat fram en ansvarslös utformning av miljözonerna som direkt drabbar familjer runtom i landet. Bilen är en av de största investeringar som människor gör i livet. Men när Stefan Löfvens regering nu hastar fram detta förslag riskerar många familjers största investering att förlora sitt andrahandsvärde och bli värdelös över en natt”. 

Hon fortsätter:

”En effektiv och rättvis miljöpolitik bygger på att vi skapar långsiktiga spelregler som människor och familjer kan förhålla sig till. Det är inte rimligt att politiken säger en sak ena dagen men det motsatta dagen efter, det ger inte människor en ärlig chans att ställa om”. 

Förslaget om miljözoner är tänkt att träda i kraft om fyra år.