måndag den 9 december

Medborgaren

Medborgaren gavs ut för första gången år 1920, som månadsblad för Allmäna valmansförbundet. Det gör den till en av landets äldsta partitidningar.
Idag är Medborgaren Moderata samlingspartiets partitidning.

måndag den 9 december

måndag den 9 december

Publicerad 07 Dec 2018

Satsningarna i M och KD:s budget

Moderaterna och KD lägger fram en gemensam budget i riksdagen, genom en så kallad reservation i Finansutskottet. Fokuset för budgeten är att stärka statens kärnuppgifter, sänka skatten på pension och arbete, samt korta vårdköer och förbättra integrationen. Medborgaren träffade Elisabeth Svantesson för att prata om vad förslaget innebär.

Medborgaren träffade Elisabeth Svantesson på fredagsförmiddagen för att prata om budgetprocessen och den gemensamma budget som Moderaterna och Kristdemokraterna kommer lägga fram, i form av en reservation i Finansutskottet. Det är bråda dagar för henne – men det är uppenbart att hon tycker att det är viktigt att ta sig tid för att prata om varför det är nödvändigt med en borgerlig ekonomisk politik.

Varför väljer M och KD att i detta läge skriva fram en gemensam reservation i Finansutskottet? 

Samhällsproblemen tar inte paus för att Sverige saknar en regering. Därför kan Sverige inte heller vänta på reformer. Vi kommer att lägga fram en borgerlig reformagenda som vi föreslår blir statsbudget för 2019.

Vilka är de viktigaste politiska prioriteringarna i er gemensamma budget?

Vi vill göra det mer lönsamt att jobba, sänka skatten på pensionerna och stärka polisen och försvaret.  Dessutom måste vårdköerna kortas och integrationen förbättras.

Varför är det viktigt att sänka skatten på arbete ytterligare?

De som kan och vill jobba ska också göra det. Så är det inte i dag. Bidragsförsörjning leder till utanförskap, men också till lägre tillväxt och högre skatter. Vi utökar därför jobbskatteavdraget så att det lönar sig bättre för fler att gå från bidrag till arbete.